"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Billdal Taekwon-do
Taekwondo

Information för föräldrar
Vi vet att föräldrar kan ha frågor innan de tillåter sina barn träna Taekwon-Do. Här finns lite information som förhoppningsvis ger en bild vad det innebär att träna Taekwon-Do som barn.
 
Vår verksamhet för barn börjar vanligtvis vid 7 års ålder (för barn mellan 5-7 år erbjuder via TKD Tigers). I vår barnträning är lek en viktig del för en allsidig utveckling. Våra grundprinciper, samt tävling, är en del av leken och skall alltid ske på barnens villkor.
 
Taekwon-Do är inte bara en kontaktsport utan innehåller också mönster, kross och specialtekniker. Taekwon-Do består av träning (och lek), tävling och uppvisning och ger fysisk, psykisk, social och kulturell utveckling. 
 
Inom kamp bär vi alltid skydd och det är inte tillåtet med slag mot huvudet förrän man har nått en viss nivå. Det är viktigt att vi lär eleven att behärska sig om man blir arg, inte låter sitt humör gå ut över andra och eventuellt skadar någon annan. 
 
I länken Om Taekwon-Do hittar ni mer information om Taekwon-Do. Om ni har några frågor kan ni kontakta oss på info@billdaltkd.se