"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Billdal Taekwon-do
Taekwondo

Hur vi kommunicerar och informerar

 

1. Syfte

 

Syftet med denna kommunikationspolicy är för att koordinera informationen från Billdal TKD samt säkerställa att våra medlemmar får rätt informationen som påverkar dem samt att de skall veta vart de kan vända sig för information som påverkar dem. Kommunikationspolicyn skall också säkerställa hur vi kommunicerar utåt, t ex via digitala kanaler.

 

2. Omfattning

 

Alla medlemmar berörs av denna policy.

 

3. Kommunikationskanaler

 

De kommunikationskanaler vi använder är:
•    Hemsidan (www.billdaltkd.se) – officiell och huvudsakliga kommunikationskanal
•    Mailutskick
•    Uppstartsmöte
•    Träningar
•    Instagram
•    Facebook – öppen för allmänheten
•    Facebook – lördagsträningar (stängd grupp)

 

4. Hemsidan

 

4.1 Vad 
Detta är vårt skyltfönster till den yttre världen och skall spegla de värderingar vi har i klubben. Hemsidan är vår huvudsakliga informationskanal och skall innehålla väsentlig information som berör vår verksamhet och påverkar våra medlemmar.

 

4.2 Ansvarig
Styrelsen, huvudinstruktör

 

5. Mailutskick

 

5.1 Vad
Används för att informera våra medlemmar om väsentlig information som berör vår verksamhet och påverkar våra medlemmar. Mail skall innehålla seriös och väsentlig information och skall uppfattas som sådan då detta är riktat till varje medlem personligen.

 

5.2 Ansvarig
Styrelsen, huvudinstruktör
 

6. Uppstartsmöte

 

6.1 Vad
Uppstartsmötet är tillfälle att informera om kommande termin (träningar, tävlingar, etc)

 

6.2 Ansvarig
Styrelsen, huvudinstruktör 

 

7. Träningar

 

7.1 Vad
En stor del av information till medlemmar förmedlas under träningar, antingen via huvudinstruktör eller instruktörer. Detta är ett bra tillfälle då en del information är riktat till en specifik grupp eller nivå. 

 

Den information som framförs under träningen bör också finnas med på hemsidan, om bedömningen är att den bör finnas där. Informationen bör också specificera vem och vilken grupp som berörs t ex svartbälten, A-grupp, miniorer, etc.

 

7.2 Ansvarig
Styrelsen, huvudinstruktör

 

8. Instagram 

 

8.1 Vad
Skall innehålla informell ("oseriös") information d v s allmänt jippo, annan rolig information, bilder från tävlingar etc. Skall måla upp en bra och social bild av klubben men skall inte innehålla väsentlig information som berör vår verksamhet och påverkar våra medlemmar.

 

8.2 Ansvarig för innehåll
De medlemmar som vill skall få möjlighet att lägga upp innehåll (content) på Instagram. Dock bör kanske antal begränsas till t ex instruktörer, tävlingsdeltagare, etc. För att kunna lägga upp innehåll skall de ha tillgång till Instagram-kontot.

 

Instagram-innehåll får inte vara kränkande och nedvärderande.

 

8.3 Kontroll av innehåll
Styrelsen bör regelbundet kolla igenom flödet på Instagram för att säkerställa att det inte förekommer kränkande, nedvärderande eller negativt innehåll.

 

8.4 Ansvarig
Styrelsen


9. Facebook – öppen för allmänheten

 

9.1 Vad
Lite mer seriös kommunikationskanal än Instagram, men fortfarande en social media-kanal. Har samma syfte och innehåll som Instagram, men skall inte innehålla väsentlig information som berör vår verksamhet och påverkar våra medlemmar. Läggs det dock ut väsentlig information på Facebook skall det först göras via hemsidan och sen på Facebook, eller samtidigt på båda kanalerna.

 

9.2 Ansvarig för innehåll
De medlemmar som vill skall få möjlighet att lägga upp innehåll (content) på Facebook. Dock bör kanske antal begränsas till t ex instruktörer, tävlingsdeltagare, etc. För att kunna lägga upp innehåll skall de ha tillgång till Facebook-kontot.

 

Facebook-innehåll får inte vara kränkande och nedvärderande.

 

9.3 Kontroll av innehåll
Styrelsen bör regelbundet kolla igenom flödet på Facebook för att säkerställa att det inte förekommer kränkande, nedvärderande eller negativt innehåll.

 

9.4 Ansvarig
Styrelsen

 

10. Facebook – lördagsträningar (stängd grupp)

 

10.1 Vad
Innehåller information som berör lördagsträningarna (sparring).

 

10.2 Ansvarig för innehåll
Instruktör Jonathan Myrén

 

Facebook-innehåll får inte vara kränkande och nedvärderande.

 

10.3 Kontroll av innehåll
Styrelsen bör regelbundet kolla igenom flödet på Facebook för att säkerställa att det inte förekommer kränkande, nedvärderande eller negativt innehåll.

 

10.4 Ansvarig
Instruktör Jonathan Myrén