"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Billdal Taekwon-do
Taekwondo

Domarutbildning

Maj 2020 beslutade styrelsen följande angående domarutbildning:

Generellt
För att kunna gradera till svart bälte och/alternativt kunna som domare (lägst 2 Kup) på tävlingar måste man ha genomgått domarutbildning. Denna utbildning anordnas av Svenska ITF Förbundet och gäller i 2 år från utbildningstillfället. 

Arvoden
Sitter man som domare för Billdal Taekwon-Dos räkning vid tävlingar så utgår det för tillfället ett arvode om 1 000 kr per tävling, som betalas ut vid terminavslut. Detta redovisas separat till föreningens kassör som ombesörjer utbetalning. 

Kostnad för domarutbildning
Kostnad för domarutbildning är för närvarande 500 kr per utbildningstillfälle och är lika med klubbens faktiska kostnad till Svenska ITF Förbundet.

Avgiftsfri domarutbildning
  • Tills vidare subventionerar föreningen domarutbildningskostnader för alla medlemmar som har intention att ställa upp som domare för klubben, mot eller utan arvode
  • Ungdomar: medlemmar som inte fyllt 18 år vid utbildningstillfället får den ersatt av klubben och således ingen faktura på kostnaden
  • Seniora medlemmar som varit styrelsemedlemmar och/eller suppleanter i minst 3 år utbildar sig också avgiftsfritt