"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Billdal Taekwon-do
Taekwondo

Gradering
 

Varje termin avslutas med en gradering där man inför en examinator får visa prov på såväl teoretiska som praktiska kunskaper. Baserat på ens teoretiska kunskaper och behärskning av tekniker erhålles olika grader (Kup och Dan-grader). Beroende på vilken grad man har innehas bälten av olika färger till den dräkt (Do-bok) man traditionellt bär vid ett träningspass.

 

Graderingsveckor 2023: Vårterminen v. 21/21, Höstterminen v. 49/50.

 

Graderingsmomentet är ett utmärkt sätt för eleven att ta det man lärt sig under träningen och visa upp sina färdigheter i en situation där tränare, föräldrar och vänner sitter och tittar på. Vi vill se att eleven klarar av att prestera när det verkligen gäller och graderingsmomentet hjälper till att utveckla denna fantastiska förmåga.

 

Det är självklart att många, om inte alla, elever känner fjärilar i magen inför en gradering. Kom ihåg att du aldrig är ensam om att känna nervositet. Det är bara att skaka av sig den mentala barriären, finna en inre ro och visa upp vad du kan.

 

 

Förbered dig på bästa möjliga sätt inför en gradering, lyssna på tränaren, gå till de speciella graderingsträningarna och, viktigast av allt, träna hårt och ha roligt! Följ dessa steg och håll huvudet kallt under graderingen så råder det inga tvivel om att du kommer att klara din gradering.